Rezerviraj

Kalendar

Biciklizam

Za sve ljubitelje biciklizma na raspolaganju je zaista velik broj raznolikih biciklističkih ruta.

  • Tako su za ljubitelje cestovnog biciklizma na raspolaganju brojne asfaltirane staze.
  • Za najambicioznije među biciklistima preporučujemo cestovnu turu cijelom dužinom otoka Paga, koja iznosi preko 60 km u jednom smjeru, a proteže se od Paškog mosta do Luna. Krajolik je zaista prekrasan, a na putu se nalaze brojna mjesta za odmor i okrepu.
  • Neasfaltirane biciklističke „off-road“ i „mountain bike“ staze odlično su označene i zadivljuju krajolicima kojima prolaze. Takvih je staza na raspolaganju preko 120 km, a u njima se redovito izmjenjuju nevjerojatni divlji kameni predjeli s bogatim zelenim poljima, kao i suhozidi s malim šumskim oazama. Osvježenje u obliku kupanja u čistom moru gotovo je uvijek nadohvat ruke.
  • Za obitelji s djecom i ostale ljubitelje biciklizma preporučujemo kraće izlete do obližnjih plaža.

Na Pagu je zaista najljepše zaboraviti na automobil i prepustiti se čarima aktivnog odmora.

Biciklističke staze

Staza Vodice

Staza koja spaja Pag i Novalju kroz zanimljiva naseljena područja idealna za okrijepu. Na pola puta se nalazi izvor svježe pitke vode, a uz stazu je i ornitološki rezervat.

Staza Kolan

Ova staza omogućava dolazak iz naselja Kolan do Paga ili Novalje. Iako je relativno zahtjevna, zanimljiva je zbog prolaska kroz polja i vododerine, kao i zbog ponude domaćih proizvoda u Kolanu.

Staza Novaljsko Polje

Ova je popločena staza posebno ugodna za rekreativce, bilo šetače, bilo bicikliste. Zanimljiva je jer ne zahtijeva neku posebnu rutu ili orijentaciju.

Vinske staze

Put do vinskih podruma strm je i oštar te zahtijeva dobru koncentraciju i fizičku kondiciju. Dolazak pred vinski podrum obilježen je pogledom na Novaljsko polje, a nudi i meni dobrodošlice.

Staza Novalja-Lun

Ovo je najbolja staza za proučavanje novaljskog područja. Ruta uključuje mogućnost odmora na plažama Potočnica i Jakišnica, a poseban su doživljaj lunjski maslinici.

Staza Kamenolom

10km dugačka staza koja se prostire od trajektnog pristaništa kod Stare Novalje sve do Zrća. Osim razgledanja kamenoloma, ova staza prolazi i kroz nekoliko plaža, a vodi i do poznate UFO atrakcije.

 

vrh stranice