Rezerviraj

Kalendar

Mjesta otoka Paga

U blizini otoka Paga nalaze se otoci Rab, Lošinj, Silba i Olib, grad Zadar, a Nacionalni parkovi Kornati, Krka, Plitvička jezera, Paklenica i Sjeverni Velebit (to jest 5 od 8 nacionalnih parkova Republike Hrvatske) paškim su gostima nadohvat ruke. Do obližnjih otoka možete se uputiti nekom od taxi-brodica ili otići na organizirani izlet koji će Vam ponuditi osoblje na recepciji kampa, kao i prezentirati ponudu izleta na kopnene destinacije. Kopnene destinacije možete posjetiti i u vlastitom aranžmanu, automobilom ili redovnim autobusnim linijama.

U nastavku upoznajte značajna mjesta otoka Paga.

Novalja

Novalja je turističko središte otoka Paga i poznato ljetovalište te odredište brojnih turista, a nudi mogućnost aktivnog i sadržajnog odmora. Prirodne ljepote, među kojima se posebno ističu lijepe i prostrane pješčane plaže u okolici grada, ugodna mediteranska klima, bogata kulturno-povijesna baština, raznovrsna kulturno-umjetnička, zabavna i sportsko-rekreativna ponuda, domaća kuhinja te odlična prometna povezanost s kopnom i tijekom ljeta, s obližnjim otocima, čine Novalju idealnom destinacijom za odmor. U brojnim restoranima, konobama i bistroima, gostima stoji na raspolaganju bogat izbor raznolikih jela. Terase caffe barova stvaraju poseban ljetni ugođaj, uz osvježenje i razonodu uz glazbu. Na plažama i moru možete koristiti bogati sadržaj rekreativnog i sportskog programa (tobogani, skuteri, odbojka...).

Kolan

Mjesto Kolan smjestilo se okruženo zelenilom Kolanjskog polja i predstavlja najveće mjesto na otoku Pagu, a koje nije smješteno neposredno uz more. Osim što je zbog brojnih prekrasnih plaža i mirne atmosfere popularno turističko mjesto, Kolan je i svojevrsno gastronomsko središte otoka, poznato kao kolijevka paškog sira i janjetine. Ovdje se mogu vidjeti najveća stada ovaca na otoku, a u svjetski poznatim siranama Kolana možete kušati i kupiti svjetski poznatu pašku deliciju - paški sir. Pršut i drugi specijaliteti pripremljeni od plodova morskih dubina odmor će vam učiniti potpunim i nezaboravnim. Mnoštvo prekrasnih plaža s čistim morem pruža nezaboravan užitak protkan suhozidima i kamenom. Crkva Sv. Luke, Sv. Jerolim, Sv. Marija i najviši vrh otoka Paga, Sv. Vid, samo su dio priče koju ćete imati prilike vidjeti, ako posjetite ovaj gostoljubivi kraj.


Mandre

Iz ovog se šarmantnog turističkog mjesta smještenog na južnoj strani otoka Paga pruža prekrasan pogled na otoke Silbu i Olib te otočiće Maun i Škrd koji obiluju uvalama i prekrasnim plažama. Uzduž mjesta prostire se plaža s bistrim morem, a Mandre su jednostavno savršeno mjesto za one koji žele miran odmor u prelijepom prirodnom okruženju crnika, suhozida i prozirno čistog mora. Mjesto odiše gostoljubivošću mještana uvijek spremnih da pruže što više ugođaja ovog prelijepog kraja.

Metajna

U kamenom gnijezdu, na istočnom dijelu otoka, smjestila se Metajna. Pisani dokumenti govore da su prvi turisti posjetili Metajnu 1928. godine. Priroda je ovdje otisnula trajni pečat u jedinstvenom spoju vjetra, kamena i mora. Za vrelih ljetnih dana osvježenje potražite na mjesnim plažama među kojima se osobito ističe plaža Ručica do koje se dolazi kroz slikoviti predio nazvan Kanjon. U blizini Metajne, ali dostupna samo pješice ili brodom, nalazi se i plaža Beriknica na kojoj se nalazi lokalitet Stogaj, vrlo dobro poznat strastvenim ljubiteljima penjanja koji ga svake godine iznova osvajaju. Tijekom sezone u Metajni se priređuju ribarske večeri ispunjene mirisom svježe pečene ribe, okusom domaćeg vina i zvucima razdragane pjesme.

vrh stranice