Rezerviraj

Kalendar

L💚vEco

Odaberite održiviji način putovanja i otkrijte otok Pag u skladu s prirodom, mjestima i ljudima.

Mi u Terra Park-u vjerujemo u moć putovanja koji život i Zemlju mijenja na bolje te razumijemo i njegujemo važnost održivosti. Pridružite nam se u autentičnom i ispunjenom, ekološkom odmoru, okruženi mediteranskim zelenilom, na korak do prekrasne šljunčane plaže. Okruženje naših kampova savršeno se stapa s netaknutom prirodom. Našim promjenama i poboljšanjima nadamo se da ćemo lokalnoj regiji i našim posjetiteljima donijeti pozitivne društvene i ekološke ishode.

Održiv način poslovanja očituje se u:

 • podršci lokalnom gospodarstvu
 • korištenju organske i lokalne hrane
 • korištenju pročišćivača i ponovnom upotrebljavanju otpadnih voda
 • korištenju ekoloških proizvoda za čišćenje
 • smanjenju, odvajanju i recikliranju otpada
 • korištenju recikliranih materijala
 • korištenju uređaja A energetskog razreda
 • promicanju „eko“ aktivnosti
 • uređenju okoliša s lokalnim i autohtonim biljnim vrstama
 • pružanju usluga najma bicikla
 • korištenju sustava gašenja rasvjete kad nije u upotrebi u javnim prostorima
 • korištenju štednih žarulja u objektima

Promjene i poboljšanja na koja smo posebno ponosni:

Pročišćavanje vode

Otpadne vode se pravilnim tretmanom mogu dobro iskoristiti. U našem kampu implementirali smo vrlo napredni sustav za pročišćavanje vode za sve vrste otpadnih voda. Pročišćena se voda zatim koristi za održavanje hortikulture, ponovno korištenje u sanitarnom čvoru, za upotrebu u našoj mreži vatrogasnih hidranata te sustav navodnjavanja koji opslužuje cijeli naš kamp.

Bioklimatske pergole

Bioklimatske pergole omogućuju zaštitu od sunca i oborina te regulaciju svjetla i prirodnog strujanja zraka zahvaljujući pokrovu od pomičnih lamela koje se mogu pokretati u odnosu na sunce, stvarajući tako uvijek savršenu mikroklimu. Regulirajući količinu prodora sunčeve topline i svjetlosti osiguravaju ugodan, prozračan ambijent ujedno smanjujući utrošak energije.
Bioklimatske pergole daju jednu potpuno novu dimenziju terasama naših mobilnih kućica dajući im dodatni „stambeni“ prostor koji omogućuje boravak na otvorenom tijekom cijele godine. Motorizirane su i u potpunosti automatizirane te jednostavne za korištenje.

Lokalna zajednica

Proizvodi koji su proizvedeni od lokalnih ljudi imaju dušu i priču. Terra Park pridaje veliku važnost lokalnoj zajednici te ju, kad god je to moguće podupiremo. Naše goste i zaposlenike informiramo o brojnim paškim tradicijama, lokalnim proizvodima i mogućnostima kupnje istih, kao i o događajima koji sakupljaju lokalne proizvođače, Pažane te inozemne goste.

Hrana

U izravnom nastojanju da pomognemo lokalnoj zajednici i dobrobiti lokalnog stanovništva, u našim ugostiteljskim objektima koristimo hranu i svježe proizvode iz regionalnih izvora, a u našoj voćarni koristimo proizvode iz lokalnog uzgoja. Veliku važnost pridajemo lokalnim dobavljačima i proizvođačima te nastojimo kupovati njihove proizvode kad god je to moguće.

Zaposlenici

Mi u kompleksu Terra Park cijenimo svoje zaposlenike te ne dozvoljavamo diskriminaciju bez obzira na dob, spol, invaliditet, nacionalnost, rasu, političke stavove te vjersku ili seksualnu orijentaciju. Veliku važnost pridajemo profesionalnom razvoju naših zaposlenika stoga smo fokusirani na organizaciju različitih edukacija i treninga s kojima potičemo individualni razvoj svakog našeg člana. Kada je god moguće, zapošljavamo djelatnike iz lokalne zajednice. Sve svoje zaposlenike educiramo o važnosti i prednostima održivog razvoja u cilju uzvraćanja i pravljenja razlike.

Smanjenje stvaranja, odvojeno prikupljanje i recikliranje otpada

Razni su načini za postizanje manjih količina otpada na kojima svi zajedno možemo raditi. Nakon smanjivanja otpada, isti se može reciklirati. U našem kampu pronađite;

 • kontejnere za recikliranje papira, stakla i plastike
 • kontejnere za odvojeno prikupljanje bio otpada
 • reciklirane materijale poput papira za račune, košuljica za kartice, papira za ruke
 • biorazgradive slamke
vrh stranice