Rezerviraj

Kalendar

Tradicija okusa

Otok ovaca, vrsnih sireva, konoba i vinskih podruma

Mnogo je različitih asocijacija kada pomislimo na jedinstveni otok mjesečeva krajolika. Pag je otok vjetra, ovaca, odličnog sira te dragih i gostoljubivih ljudi. No Pag je i otok ukusnih konoba i vinskih podruma, vrsnih sireva i savršenog spoja moderne gastronomije s tradicijskim recepturama i namirnicama. Ovaj je otok zaista teško iskušenje za ljetne dijete. Tko bi mogao odoljeti ovakvom gastro hedonizmu?
Poznato je da je mediteranska kuhinja najbolja za ljudsko zdravlje zbog vrste i kvalitete namirnica te načina njihove pripreme. Paška kuhinja, kao njen prepoznatljiv dio, pruža istinski gastronomski užitak.
Pri posjetu Pagu, ne propustite kušati dio jedinstvenog sklada okusa domaće kuhinje.

  • S jelovnika ukusno uređenih restorana ponajprije preporučujemo neki od čuvenih i nadaleko poznatih specijaliteta – paški sir, janjetinu, makarune na iglu i štrudel od skute. Sve čari mediteranske kuhinje najviše ćete ipak osjetiti odlučite li se za morske specijalitete.
  • Među raznim jelima od ribe i morskih plodova, preporučamo okrepljujuću riblju juhu, novaljski brodit (brudet), razne salate i rižota od morskih plodova te kuhanu ili pečenu ribu.
  • Za ljubitelje vegetarijanske kuhinje zadovoljstvo pruža raznovrsno povrće izraslo pod toplim mediteranskim suncem pripremljeno na maštovite načine.
  • Tradicionalne domaće slastice – hrostule i frite, su se, zahvaljujući svojoj posebnosti, uspjele zadržati u ugostiteljskoj ponudi usprkos poplavi raznoraznih modernih slastica te ostati jedan od zaštitnih znakova novaljske kuhinje. Čaša domaćeg vina za kraj učinit će užitak potpunim.

Za Vas smo izdvojili nekoliko mjesta na kojima možete uživati u svim ljepotama poznate paške gastronomske ponude.

Restorani u ili u blizini grada Novalje

Istražite ponudu restorana koji se nalaze neposredno u ili u blizini grada Novalje.

Saznajte više

Restorani u ili u blizini mjesta Kolan

Istražite ponudu restorana koji se nalaze neposredno u ili u blizini mjesta Kolan.

Saznajte više

vrh stranice