Plaže na otoku Pagu - Terra Park Terra Park Campings & Holiday Homes
Rezerviraj

Kalendar

Plaže

Pronađite idealnu plažu za Vaš obiteljski odmor.

Prirodne ljepote otoka Paga najviše se očituju u njegovim prekrasnim pješčanim i šljunčanim plažama. Najljepše plaže otoka nalaze se u ili u neposrednoj blizini mjesta Novalja te Kolan. Ovo su rijetke lokacije koje se mogu pohvaliti velikim brojem prelijepih prirodnih plaža u samom mjestu i neposrednoj okolici. Svatko može lako pronaći plažu po svom ukusu, bila to šljunčana ili pješčana, stjenovita ili moderna betonirana. Plaže koje okružuju ova mjesta su prostrane, s odličnim pristupom i ulazom u čisto more. Mnoge obiluju beach barovima i drugim dodatnim sadržajima kao što je najam ležaljki i suncobrana, pedalina, skutera i slično. Do većine je moguće doći automobilom i uz njih je osigurano parkiralište.

Ručica

Neotkrivena pješčana plaža do koje se dolazi kroz živopisni predio zvan Kanjon kod Metajne. Plijeni čistim prozirnim morem i prekrasnim mjesečevim pejzažom. Neodoljivi mirisi bilja i mora, jarko sunce i topli povjetarac upotpunjavaju osjećaj da se nalazite u srcu Mediterana. S plaže se pruža pogled na grad Pag, a od Metajne je udaljena oko 1 kilometar.

Beritnica

Ova je posebna plaža od Ručice udaljena svega 500-600 metara. U potpunosti je divlja, a do nje se može doći ili pješice ili brodicom. Put od Ručice do Beritnice pruža nezaboravan doživljaj. Kratko planinarenje (oko 30ak minuta) kroz nevjerojatan krajolik bez vegetacije i s prekrasnim kamenim strukturama zaista je posebno iskustvo. Tri velike kamene stijene koje izviru iz mora u prekrasno pješčano-šljunčanom zaljevu su nešto najljepše što možete vidjeti.

Zrće

Zrće je dugačka šljunčana plaža s bogatim i raznolikim dodatnim sadržajima. Nadaleko je poznata po svojim noćnim zabavama. Na ovoj se plaži može uživati u vrhunskim koktelima, unajmiti jet ski, zabaviti se na toboganu ili kakvom drugom adrenalinskom aktivnošću na vodi. Ovdje se nalaze disco klubovi i mnoštvo manjih kafića za zabavu noću i danju. Zrće posjeduje Plavu zastavu, a jamči očuvanu okolinu, čistoću mora i plaže zahvaljujući svojim prirodnim osobinama, opremljenosti i sadržajima.

Planjka (Trinćel)

Ova se plaža nalazi sjeverno od Novalje, uz jugoistočnu obalu uvale Stare Novalje. Prekrivena je finim pijeskom te odlično uređena. Raspolaže s ugostiteljskom ponudom te raznim rekreacijskim sadržajima. Zbog odlične uređenosti i uvjeta koje pruža, Planjka ili Trinćel od ljeta 2004. nosi Plavu zastavu. Topla je, plitka te izrazito pogodna za obitelji s djecom.

Jadra

Jadra je smještena u blizini Stare Novalje. Na nekim je mjestima prekrivena finim kamenčićima te je ulaz u more postupan, dok je na drugim mjestima stjenovita zbog čega se ulazi direktno u duboko more.

Caska

Ova se plaža nalazi istočno od Novalje, na mjestu nekadašnjeg rimskog grada koji je, prema legendi, stradao i potonuo u potresu u 4. stoljeću, a čiji se ostaci mogu naći u neposrednoj blizini plaže te na morskom dnu. Pristup moru je mahom pješčan, a morsko dno se strmo spušta, što plažu čini dubokom. Caska raspolaže ugostiteljskom ponudom i rekreacijskim sadržajima.

Prnjica

Svega 5 minuta od Novalje udaljena, u pravcu grada Paga cestom koja prolazi kroz kamenite pašnjake, smještena je plaža Prnjica. Ovo je predivna plaža azurno plave boje. Vrlo je popularna destinacija među posjetiteljima željnih mira i odmora. Prnjica je lokalni naziv za vrstu školjke, koju Talijani nazivaju morskim tartufom - jako je ukusna i upravo po njoj je plaža dobila ime. Zbog svoje pješčane obale i plitkog mora, posebno je interesantna obiteljima s djecom. Pogledom okrenuta ka moćnom Velebitu, planini koja razdvaja bogove od ljudi, predstavlja mjesto koje morate doživjeti.

Čista

Plaža Čista, naizgled monotona i jednostavna, apsolutno će privući Vašu pažnju. Ako malo zagrabite po sitnom šljunku i pijesku uz obalu, iz sna ćete probuditi neku od školjaka koje ovdje obitavaju. Sama plaža je pogodna za obitelji s djecom i za razliku od Prnjice, može se pohvaliti i propratnim sadržajima. U slučaju da Vas omami pogled prema suncem okupanom Velebitu i Paškom zaljevu ili jednostavno ogladnite, tu je kafić-restoran s uvijek svježom hranom i pićem. Osim toga, možete iznajmiti pedaline i otisnuti se u morsku avanturu.

vrh stranice