Ronjenje Terra Park Campings & Holiday Homes
Covid-19 informacije | Brinemo o Vama
Rezerviraj

Ronjenje

Nekoliko nautičkih milja od Paga nalazi se velik broj predivnih lokacija za ronjenje s bogatom florom i faunom. Od početničkih lokacija pa sve do zahtjevnih lokacija za napredne ronioce, svatko može pronaći nešto za sebe.

Ronjenje je moguće na 27km dugačkom kraju otoka Paga imenom Lun, kao i na susjednim otocima i drugim interesantnim mjestima. Očekuju Vas padine i zidovi koji obiluju ribom, šarenilom spužvi, žarnjaka i puževa golaća, hobotnice, jata manjih riba i primjerci velikih spužvi pa sve do olupina starog broda do kojih će se odvažiti zaroniti iskusniji ronioci.


Brojni su ronilački centri na otoku Pagu koji u svojoj ponudi imaju rekreativno ronjenje, tehničko ronjenje i tečajeve tehničkog ronjenja.

Arheološki podvodni lokaliteti otoka Paga

Olupina parobroda “EUTERPE”

Potonuće Euterpe predstavlja jednu od najvećih tragedija na Jadranu. Brod SS Euterpe dio je flote Austrijskog Lloyda, sagrađen 1886. u britanskom brodogradilištu. (Ime nosi prema grčkoj muzi glazbe i lirike). Zbog napada talijanske mornarice, brod je potonuo 1918. godine. Olupina je otkrivena u veljači 1999. godine.vrh stranice