Rezerviraj

Kalendar

Najbolje plaže za djecu na otoku Pagu

Svake godine milijuni turista odluče svoj godišnji odmor provesti u prekrasnoj Hrvatskoj. Zbog toplog mora, rajskih plaža i ugodne klime naša zemlja je siguran odabir za savršeno ljetovanje. Iako relativno malena u svjetskim razmjerima, Hrvatska ipak nudi golemu obalu i tisuću otoka koji se mogu posjetiti. Mi ćemo se u ovom blogu najviše usredotočiti na prekrasni otok Pag i njegove plaže koje su ugodne za boravak s djecom i obitelji. 

Hrvatska – zemlja sigurnih i ugodnih plaža

Osim što je Hrvatska poznata kao zemlja čistog plavog mora, poznata je po prekrasnim i brojnim otocima, uvalama i grebenima, kao i ostalim prirodnim ljepotama.
Jadransko more u ljetnim mjesecima se pretvara u pitomo i mirno plivalište te u kupališnu zonu kakvu ima malo koje more svijeta. Brojne uvale od Istre do juga Dalmacije daju siguran zaklon od vjetra te od nemirnog mora. Većina jadranskih plaža je napravljena od šljunka, ali tu ima i onih pješćanih bisera koje djeca jako vole. Hrvatska je poznata po tome što se na puno plaža može naći prirodan hlad. Borova šuma, koja dominira cijelom obalom idealna je za sklanjanje od sunca. Hrvatska se može pohvaliti raznovrsnim plažama, a većina od njih ima Plavu zastavu što dokazuje kvalitetu mora, sigurnosti i usluge. Gotovo 98 % od 884 provjerenih plaža proglašeno je sigurnima za kupanje. Bez obzira na to tražite li romantične skrivene plaže ili se želite opustiti na suncu s obitelji i djecom, u Hrvatskoj će te definitvno naći nešto za sebe.

Najljepše plaže za djecu na Jadranu

Po mnogima najatraktivniji i najljepši dio cijelog Jadrana je područje Makarske rivijere koja se proteže na 60 kilometara ispod planine Biokovo. Ono što Makarsku rivijeru čini posebnom je velik broj atraktivnih šljunčanih plaža koje su okružene zelenim borovima koji pružaju prirodan hlad. Međutim, među plažama Makarske rivijere posebno se ističu dvije plaže koje se nalaze u Brelima – plaža Podrače i plaža Punta Rata te velika plaža u Tučepima. 
Rajska plaža na otoku Rabu također je jedna od najatraktivnijih. Odlikuje je sitni pijesak kakav se rijetko nalazi u Hrvatskoj tako da je ova plaža omiljeno odredište za mlade obitelji s djecom.
Nijedna turistička lista ne može proći bez bisera Jadrana – grada Dubrovnika, tako da i to mjesto ima svog favorita. Plaža Banje u Dubrovniku savršena je da pustite svoje dijete da se nesmetano igra u plićini, dok vi uživate na ležaljci s pogledom na romantični stari dio Dubrovnika.
Radi jedinstvenog i prepoznatljivog izgleda plažu Zlatni rat na otoku Braču mnogi smatraju najatraktivnijom plažom na Jadranu. Vršni dio plaže mijenja svoj oblik ovisno o vjetru, a plaža je u srpnju i kolovozu pogodna za kitesurfing i windsurfing. Obzirom da je duga i prostrana nećete imati problem naći mjesto za sebe i svoje najbliže. Na plaži postoji čitav niz barova i restorana, kao i aktivnosti za djecu i mlade.

Najbolje plaže na Pagu za obitelji i djecu

Jedan od najatraktivnijih dijelova Jadrana je podvelebitski dio i njegov akvatorij. Otok Pag je jedno od od najsurovijih mjesta na Jadranu, ali i najljepših. Velebitska bura je ogolila njegovu sjevernu stranu tako da imate dojam kao da ste na Marsu. Međutim, njegove spektakularne plaže mame vas na još kupanja i nagovaraju da ostanete na njima vječno. Donosimo popis onih najljepših na kojima neometano i sigurno možete uživati s cijelom obitelji.

Plaža Beritnica

Ova prekrasna plaža nalazi se na sjevernoj strani otoka, blizu mjesta Metajna. Do nje možete doći pješačenjem od plaže Ručica tako da pristup autom nije moguć. To znači da ni na vrhuncu turističke sezone nema velikih gužvi pa vaše dijete ima golem prostor oko sebe. Plaža je posebna po slikovitim kamenjima koje izranjaju iz mora te je to odlična kulisa za fotografiranje. Obratite pozornost da na plaži nema prirodnog hlada pa ponesite sve ono što vam može zatrebati.

Plaža Ručica 

Plaža Ručica jedna je od najljepših na otoku. Što zbog savršenog šljunka, a što zbog svoje velike ljepote ova plaža oduzima dah svakom tko je posjeti. I ova plaža nema prirodnog hlada tako da su suncobrani poželjni. Plaža se nalazi neposredno uz mjesto Metajnu, do nje vodi makadamska cesta te automobil možete parkirati neposredno uz plažu. U slučaju da da vam treba hrana ili piće, uz plažu se nalazi i bar.

Plaža Planjka (Trinćel)

Samo dva kilometra sjeverno od grada Novalje smjestila se duboka uvala koja počinje ovom nevjerojatnom plažom. Plaža je napravljena od sitnog šljunka i pijeska te je jedna od najomiljenijih za obitelji s djecom. Tu možete iznajmiti pedaline i ležaljke, okrijepiti se u beach baru te uživati u popodnevnim osvježavajućim vjetrovima što pušu sa sjeverozapada. Parking za auto se nalazi odmah uz plažu, a blizu plaže je i jedna konoba. Veliki aquapark za djecu još je jedna garancija da će vaše dijete ovdje uživati.

Plaža Sveti duh i Plaža Čista (Kamp SpiritoS)

U neposrednoj blizini Terra Park kampa Spiritos nalaze se ove dvije lijepe plaže. I one, kao i većina plaža na otoku nemaju prirodnog hlada, ali to nije razlog da im ne date priliku. Na plažama postoji nekoliko beach barova, parking i konobe s ponudom domaće hrane. Odsjednite u prekrasnom Spiritos kampu i uživajte u blizini mora.

Plaža Prosika Pag

Za kraj ove lijepe liste moramo spomenuti i glavnu gradsku plažu najvećeg mjesta na otoku, plažu Prosika. Plaža je okrenuta prema sjeveru te se nalazi neposredno uz staru gradsku jezgru. Šljunčana je i velika tako da na njoj možete naći čitav niz ugostiteljskih objekata. Ako ste smješteni u gradu Pagu, odlazak na plažu s djetetom je jednostavan i brz, a na plaži djeca mogu koristiti aquaparkove, pedaline i ostale zabavne sadržaje. U samom gradu mogu se kupiti plažni rekviziti poput maski za ronjenje, ručnika, madraca i slično.
Nadamo se da će vam ovaj blog pomoći u donošenju odluke o ovogodišnjem odmoru. More oko Paga je savršene čistoće te svoje najmilije odvedite upravo tu.  Vaša obitelj će vam biti zahvalna, a djeca nasmijana.
vrh stranice