Rezerviraj

Kalendar

Pag kao nezaboravna destinacija za vaš odmor sa psima

Hrvatska je sve popularnija destinacija za posjetitelje koji se žele dobro provesti na odmoru, a pritom ne žele svog najdražeg ljubimca ostaviti kod kuće. No, godišnji odmor sa psom zahtjeva dobru organizaciju te se treba pomno pripremiti. Dobro informiranje o pravilima ponašanja u zemlji u koju putujete uvjet su kako bi odmor s psima protekao u najboljem raspoloženju. U ovom blogu ćemo pomoći sa nekim smjernicama i uputama o pravilima za pse u Hrvatskoj te „pet friendly“ mjestima na idiličnom otoku Pagu.

Najvažnije o putovanju s psima u Hrvatskoj

Kada se odlučite da će te odmor provesti sa psima, nužno je osigurati potrebnu dokumentaciju te znati najvažnija pravila s kojima će te se bezbrižno kretati u Hrvatskoj. Donosimo one najvažnije : - Obavezna važeća putovnica za kućne ljubimce Europske Unije - Svaki pas treba biti čipiran kako bi se znao njegov vlasnik - Obavezna je potvrda o cijepljenju protiv bjesnoće - Psa treba obavezno voditi na uzici u svakom trenutku - Štene treba biti starije od 15 tjedana U većini restorana i barova, moći će te neometano sjesti s vašim psom, a najčešće će vam se konobari ponuditi sa zdjelicom vode za vašeg ljubimca. Ako na plaži boravite sa psom birajte hlad, a ako isti izostaje ponesite sa sobom suncobran i puno vode. 

Najbolje vrijeme za putovanje sa psima u Hrvatskoj

Iako Hrvatska ima ugodnu klimu veći dio godine, turisti ju najviše posjećuju u ljetnim mjesecima, s vrhuncem u srpnju i kolovozu. Savjetujemo da ako ikako možete, izbjegavate te mjesece jer su tada temperature najviše, a gužve najveće. Najidealnija klima je u svibnju i lipnju te u rujnu i listopadu kada su temperature oko 20-25 C, a more ugodno za kupanje. Biti će vam mnogo jednostavnije naći mjesto na plaži gdje će te bezbrižno moći uživati s vašim kućnim ljubimcem. Također biste trebali izbjegavati odmor u nekom od većih gradova na moru. Bolja je opcija iznajmiti „pet friendly“ smještaj izvan grada ili u jednom od prekrasnih malih mjesta. Tako će te i dalje moći posjetiti povijesne gradove poput Zadra, Splita ili Šibenika. Hrvatski otoci su najpogodniji za uživanje s psima zbog mira i tišine, a na otoku Pagu postoji čitav niz kampova koji posjeduju svu potrebnu infrastrukturu za vaše ljubimce.

Otok Pag kao savršena destinacija za vašeg psa

Na otoku Pagu, koji je jedan od najslikovitijih hrvatskih otoka, nalazi se mnoštvo „pet friendly“ apartmana i hotela. Možete ih pronaći u naseljima Novalji i Pagu, ali i duž cijelog otoka. Međutim, najbolja opcija su „pet friendly“ kampovi koji imaju svu potrebnu infrastrukturu kako bi vama i vašem psu bilo što ugodnije. Terra Park kampovi Phalaris i Spiritos imaju svoje plaže za pse, te je noćenje za ljubimca u „pet friendly“ mobilnim kućicama 7 €, a na parcelama 4 €. Ako se odlučite na mobilnu kućicu, možete povesti maksimalno 2 psa, a čak 4 psa možete povesti ako noćite na parceli sa šatorom ili kamp kućicom. Oba kampa imaju i posebne tuševe za pse. Osim plaža u sklopu kampa, Pag obiluje malim skrivenim uvalama koje su lako dostupne automobilom ili pješice. Obratite pozornost da je veliki dio Paga izrazito gol te da nema prirodnog hlada. Ponesite suncobran sa sobom ili kupanje birajte za jutarnjih ili predvečernjih sati.

Plaže za pse otoka Paga

Osim već nabrojanih plaža Terrapark kampova, i neki drugi kampovi na Pagu imaju svoje plaže za pse koje možete posjetiti i ako ne noćite tamo. Osim tih plaža izdvajamo plažu za pse Jadra koja se nalazi sjeverno od Novalje, te plažu Gajac koja se također nalazi blizu Novalje, na zapadnoj strani otoka. Do obje plaže je moguće doći automobilom. Gosti Paga mogu sa svojim četveronožnim ljubimcima uživati i na sljedećim plažama: - dio plaže Plat (Dražica) - dio plaže Babe - dio plaže Vrtić - dio plaže Vlašići

Gdje sa psima na otoku Pagu?

Ako imate psa, onda ste najvjerojatnije aktivna osoba te će vam sljedeći savjeti biti od koristi. Otok Pag ima mnoštvo plaža i šetnica po kojima u nedogled možete šetati svog ljubimca. Ako želite dodatno uljepšati svoj odmor i vašeg psa odvesti na nezaboravno mjesto, učinite to na samom sjeveru otoka. Tamo se nalaze stoljetni maslinici Luna sa uređenim stazama. Ulaz se naplaćuje 20 kn po osobi te vam treba oko 2 h da učinite krug po čuvenim vrtovima maslina. Za avanturiste, preporučamo jednu od najatraktivnijih staza u Hrvatskoj, stazu „Life on Mars“  koja počinje iz mjesta Metajna. Možete učiniti cijeli krug od 15-ak kilometara ili samo dio, ovisno o vašoj tjelesnoj spremi. Sigurno je samo da će te uživati u krajoliku koji podsjeća na Mars, a rajske plaže po kojima staza prolazi ostavit će vas bez daha. Na samoj stazi čak postoji i izvor pitke vode koji će i vama i ljubimcu biti od koristi.

Veterinarske usluge na otoku Pagu

Dok ste na odmoru, uvijek se može dogoditi nešto neplanirano i neočekivano, a nekada nije dovoljna prva pomoć koju bi svaki vlasnik uvijek trebao imati pri ruci. Stoga se morate unaprijed informirati o veterinarskoj skrbi u mjestu koje planirate posjetiti. Dobra veterinarska skrb može se pronaći uzduž cijele jadranske obale, a otok Pag nije iznimka. Na Pagu postoje dva veterinara i to u naseljima Pag i Novalja. U slučaju neke nezgode možete se obratiti u Veterinarsku stanicu Pag u Pagu ili Veterinarsku praksu Vidušin u Novalji. Pincetu za krpelje te lijekove protiv mučnine i proljeva trebali bi uvijek imati kao obaveznu opremu za neke učestalije probleme. Također su nužni rashladni oblozi ili zavoji. Uvijek treba psu osigurati dovoljno vode, pogotovo u ljetnim mjesecima te ponijeti hranu. U slučaju da vam ponestane hrane, istu je moguće kupiti u brojnim supermarketima kao i u Pet clubu u nedalekom Zadru. Sve ovo dovoljan je razlog da se odlučite na bezbrižno ljetovanje na ultimativnoj destinaciji za pse, otoku Pagu u Hrvatskoj. Vaš ljubimac bit će vam zahvalan.

vrh stranice