Rezerviraj

Kalendar

Zašto su otok Pag i Hrvatska idealna destinacija za godišnji odmor i ljetovanje s obitelji?

Hrvatska je jedna od vodećih turističkih destinacija na Mediteranu i tu titulu može zahvaliti ponajviše prekrasnoj prirodi, ugodnoj klimi i dobrom smještaju. Uz fascinantnu povijest te nevjerojatne plaže duž jadranske obale, malo je europskih destinacija za obiteljski odmor koje su bolje od Hrvatske. 


Planirate li se na odmor u Hrvatsku uputiti s djecom, pronaći ćete mnoštvo sadržaja koji će zadovoljiti i vaše i njihove želje. Osim što se djeca neograničeno mogu igrati u pijesku i uživati u toplom moru, i vi će te ostati oduševljeni vrhunskom gastronomijom i ljubaznošću naših domaćina. U ovom blogu dati ćemo vam nekoliko ideja za nezaboravni odmor s djecom kako u Hrvatskoj, tako i na prekrasnom otoku Pagu.

 

Ideje za godišnji odmor u Hrvatskoj

Iako mala na mapi Europe, Hrvatska je nevjerojatno raznolika te u nekoliko sati vožnje automobilom možete iskusiti različite krajolike i klime. Vožnjom iz Zagreba prema Jadranskom moru možete u samo nekoliko sati preći preko planinskih prijevoja, stati uz tirkizne rijeke i osjetiti mirise stoljetnih šuma. Hrvatska broji 7 nacionalnih parkova i 12 parkova prirode od kojih se svi jednostavno mogu posjetiti s djecom zbog prilagođene infrastrukture i zabavnih sadržaja.

Nacionalni park Plitvička jezera jedan je od najljepših europskih parkova s bezbrojnim vodopadima i drvenim šetnicama uz jezera, a Nacionalni park Brijuni zelena oaza usred Jadranskog mora gdje se mogu vidjeti razne životinje poput slonova, pauonova, jelena ili 160 vrsta ptica. U blizini otoka Paga možete posjetiti Nacionalni park Paklenica gdje djecu možete povesti u šetnju prekrasnim, ali nezahtjevnim planinarskim stazama. Nedaleko od Paga su i Nacionalni park Kornati, rajski arhipelag sa mogućnošću dobrog ronjenja.

 

Savršen spoj mora i planine

 

Većina turista Hrvatsku posjećuje najviše zbog prekrasne klime i kristalno čistog plavog mora. Jadransko more jedno je od ljepših u svijetu te je idealno mjesto za odvesti djecu na odmor. Obiluje bezbrojnim otocima i plažama, te je nezaobilazna ljetna destinacija za cijelu obitelj.

Smještaj u Hrvatskoj

Obzirom da je Hrvatska jedna od vodećih destinacija na Mediteranu, obiluje i smještajnim kapacitetima za svačiji ukus. Možete izabrati privatan smještaj u apartmanu kod lokalne obitelji gdje će te dobiti vrhunskog domaćina i autentično iskustvo. Isto tako, postoji cijeli niz kampova te malih obiteljskih hotela i resorta koji mogu biti idealna baza za vašu obitelj. Djeca u takvom okruženju na raspolaganju imaju tematske parkove, aqua parkove u moru, privatne bazene te mnoštvo drugih sadržaja. Izdvajamo neke top kampove na otoku Pagu, kao što su Terra Park Spiritos i Phalaris, kampovi prilagođeni djeci u kojima se uvijek možete osjećati sigurno i ispunjeno.

Otok Pag kao top ljetna destinacija

Otok Pag jedna je od najboljih destinacija za obiteljski odmor zbog mnogo razloga. Jedan je od samo nekoliko otoka u Hrvatskoj koji su spojeni s mostom tako da je izuzetno dobro povezan s autocestom. Najrazvedeniji je otok Jadrana sa najdužom obalom. Obiluje atraktivnim prirodnim osobinama te ima mediteransku klimu s dugim sunčanim razdobljima. Sitan šljunak i pijesak rasuo se uz kristalno bistro more, stvorivši bezbroj plaža jedinstvene ljepote. Grad Pag središnje je mjesto na otoku u kojem se još uvijek može vidjeti proizvodnja soli starim postupkom isušivanja u malim glinenastim bazenima u koje se stavlja more, a taj proces danas je vrlo atraktivan za sve turiste. Osim same autentičnosti, solane su i krasan motiv za fotografiranje. To je i grad poznate paške čipke koja se njeguje kroz stoljeća, a taj specifičan ručni rad i danas se može vidjeti na gradskim ulicama. Osim starih zanata, tu je i šareni ljetni karneval u kojem podjednako mogu uživati djeca i odrasli, dok je paški sir nadaleko poznati simbol otočne gastronomije.

Gdje s djecom na ljetovanju na Pagu?

Obitelji koje dođu s djecom na Pag imaju čitav niz mogućnosti za bezbrižan boravak. Sjeverna strana otoka obiluje rajskim plažama koje su formirane utjecajem jake bure, vjetra koji puše s Velebita. Južna strana otoka puno je šumovitija te u najtoplije doba osigurava hlad. Sve plaže su šljunčane, idealne za dječju igru u plićini mora. Najpoznatija plaža otoka Paga je zasigurno Ručica, koja se svake godine nađe na brojnim listama najljepših plaža na hrvatskoj obali. Ovaplaža nalazi se pored Metajne, a česta je adresa brojnih obitelji. Kao i većina plaža na tom dijelu Paga, ne nudi nikakav hlad, pa bi bilo dobro da suncobran ponesete sa sobom.  Plaža Sv. Duh nalazi se nedaleko od kampa Spiritos te je idealna za odmor s malom djecom. Parkirati možete nedaleko od plaže te nećete naići na veliku gužvu, čak i u srcu ljetnih praznika. Ako vas inspiriraju male skrivene uvale, možete ih pronaći sjeverno od kampa Phalaris, u području stoljetnih maslinika Luna. Sve plažice povezane su makadamskim cestama s magistralom te su oaza mira i tišine.

Pag kao sigurna destinacija

Osim što je jedna od naljepših europskih zemalja, Hrvatska je i jedna od najsigurnijih te mnoštvo obitelji bira hrvatsku obalu za odmor baš iz tog razloga. Klimatološke prilike su idealne od svibnja do listopada te neki otoci imaju i preko 2500 sunčanih sati godišnje, a među njima je naravno i otok Pag. Skrivene i sigurne uvale na Pagu, toplo more te vrhunska infrastruktura i gastronomija mamac su za sve koji traže maksimalan komfor na ljetovanju. Hrvatska i otok Pag su odlično prometno povezani, a neki popularni svjetski automobilistički brandovi su baš na Pagu snimili svoje reklame, zbog vrhunskih i sigurnih prometnica te divljeg krajolika. Putovanje u Hrvatsku u doba virusa COVID-19 sigurno je i jednostavno. Stanovnici zemalja Europske unije, ali i većine drugih svjetskih država na granici trebaju predočiti svoju COVID potvrdu ili dokaz o preboljenju, dok je većina zaposlenika u turističkom sektoru cijepljena protiv COVID-a 19. Sve ovo napisano u članku garancija su dobrog i sigurnog odmora, te već sada možete početi planirati vaše nezaboravno obiteljsko putovanje u Hrvatskoj i otoku Pagu.

vrh stranice